Megjelent » Tarot kártya jelentések PDF (150+ oldal) MEGNÉZEM

Tarot kártya jóslás

A tarot jóslás egy ősi és misztikus módszer, amelyet évszázadok óta használnak az emberek, hogy betekintést nyerjenek életük különböző aspektusaiba. A tarot kártyák nem csupán jövőbelátásra szolgálnak, hanem eszközként is, hogy mélyebb megértést és önismeretet érjünk el. De hogyan is működik pontosan a tarot jóslás?

A Tarot Kártyák Felépítése

A tarot kártyapakli általában 78 kártyából áll, amelyek két fő csoportra oszthatók: a Nagy Arkánumra és a Kis Arkánumra.

 1. Nagy Arkánum: Ez a 22 kártyából álló rész az élet nagyobb témáit és jelentős eseményeit szimbolizálja. Olyan ikonikus kártyákat tartalmaz, mint a Bolond, a Mágus, a Főpapnő, az Erő és a Halál.
 2. Kis Arkánum: Ez a 56 kártyából álló rész a mindennapi élet eseményeit és helyzeteit ábrázolja. Négy színre oszlik: Botok, Kelyhek, Kardok és Érmék, mindegyik 14 kártyával (ásztól tízesig, valamint négy udvari kártya: apród, lovag, királynő, király).

Hogyan Működik a Tarot Jóslás?

A tarot jóslás folyamata több lépésből áll, amelyek mind hozzájárulnak a kártyák pontos és értelmes értelmezéséhez:

 1. Kérdés Feltevése: A tarot jóslás első lépése a kérdés vagy téma megfogalmazása. A kérdés lehet konkrét (például „Mi vár rám a karrieremben?”) vagy általános (például „Mit kell tudnom most?”).
 2. Kártyák Keverése és Húzása: A kérdés megfogalmazása után a tarot olvasó vagy maga az érdeklődő megkeveri a kártyákat, majd meghatározott számú kártyát húz. A kártyák száma és elrendezése (terítése) függhet az adott jóslási módszertől.
 3. Kártyák Elrendezése (Terítés): A kártyákat különböző minták szerint helyezik el, amelyek mindegyike más-más aspektusra világít rá. Néhány népszerű terítés:
  • Háromkártyás Terítés: Három kártyát húznak, amelyek a múltat, jelent és jövőt jelképezik.
  • Kelta Kereszt: Tíz kártyát használnak, amelyek az érdeklődő életének különböző területeit és befolyásoló tényezőit mutatják be.
  • Éves Előrejelzés: Tizenkét kártyát húznak, minden hónapra egyet, az éves energia és események megértéséhez.
 4. Kártyák Értelmezése: Az elrendezett kártyák jelentését az adott kérdésre és a kártyák pozíciójára vonatkoztatva értelmezik. Az értelmezés során figyelembe veszik a kártyák szimbolikáját, a színek jelentését és a kártyák egymással való kapcsolatát.

Tarot Olvasás és Intuíció

A tarot jóslás nem pusztán a kártyák jelentéseinek mechanikus felmondása. Az intuíció fontos szerepet játszik a kártyák értelmezésében. Az olvasó gyakran az érzéseire és belső megérzéseire támaszkodik, hogy mélyebb és személyesebb jelentést hozzon ki a kártyákból. Az intuitív megközelítés segít az olvasónak, hogy az érdeklődő élethelyzetére szabott, releváns és gyakorlati tanácsokat nyújtson.

Hogyan Készülhetsz Fel egy Tarot Jóslásra?

Ha érdeklődsz a tarot jóslás iránt, és szeretnél részt venni egy olvasáson, itt van néhány tipp, hogy hogyan készülhetsz fel:

 1. Legyen Nyitott Elméd: Lépj be a folyamatba nyitott elmével és szívvel. Ne ragaszkodj előre meghatározott válaszokhoz vagy elvárásokhoz.
 2. Tegyél Fel Világos Kérdéseket: Fogalmazz meg világos és specifikus kérdéseket, hogy a kártyák pontosan tudjanak válaszolni.
 3. Nyugodt Környezet: Válassz egy csendes és nyugodt helyet, ahol zavartalanul tudsz koncentrálni az olvasásra.
 4. Jegyzetelj: Érdemes jegyzetelni a jóslás közben elhangzottakat, hogy később visszatérhess hozzájuk és átgondolhasd a kapott üzeneteket.

Záró Gondolatok

A tarot jóslás egy mély és összetett módszer, amely segíthet jobban megérteni önmagunkat és életünk eseményeit. Legyen szó önismeretről, döntéshozatalról vagy jövőbeli lehetőségek feltérképezéséről, a tarot kártyák útmutatása értékes eszköz lehet a spirituális utazásod során.